Η Lufthansa δίνει 50.000 ευρώ για κάθε επιβάτη της τραγωδίας με το AirBus

Η Lufthansa δίνει 50.000 ευρώ για κάθε επιβάτη της τραγωδίας με το AirBus
Έως και 50 χιλιάδες ευρώ ανά επιβάτη προσφέρει στους οικείους των θυμάτων η γερμανική αεροπορική εταιρεία Germanwings, της οποία το αεροσκάφος συνετρίβη την Τρίτη, παρασύροντας σε θάνατο τους 150 επιβαίνοντες.
Την ανακοίνωση έκανε εκπρόσωπος της εταιρείας, τονίζοντας ότι αυτή η πρώτη βοήθεια, η οποία είναι ανεξάρτητη από τις αποζημιώσεις που αναμένεται να δοθούν λόγω της ευθύνης της εταιρείας, δεν θα ζητηθεί να επιστραφεί σε καμία περίπτωση.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο Χόλγκερ Χοπερντίτσελ, ο οποίος ειδικεύεται στις αεροπορικές μεταφορές, η μητρική εταιρεία Lufthansa ενδέχεται να καταβάλει αρκετές δεκάδες ως αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ανά θύμα ως αποζημίωση.
Η ευθύνη των αεροπορικών εταιρειών σε περίπτωση δυστυχήματος καθορίζεται με βάση τη Σύμβαση του Μόντρεαλ για την Ευθύνη των Αερομεταφορέων (1999), η οποία προβλέπει ένα όριο 143 χιλιάδων ευρώ ανά θύμα.
Ωστόσο αυτό το όριο μπορεί να ξεπεραστεί, με τις αεροπορικές εταιρείες «σπανίως να το επικαλούνται», ανέφερε ένας νομικός σύμβουλος μιας επιχείρησης του κλάδου, ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο.

Από το Blogger.