Μαθητές προδημοτικής παρενοχλούσαν σεξουαλικά συμμαθήτριές τους

Μαθητές προδημοτικής παρενοχλούσαν σεξουαλικά συμμαθήτριές τους

Λευκωσία: Σοκ στην κοινωνία προκαλούν τα όσα έλαβαν χώρα σε τάξη της προδημοτικής εκπαίδευσης σχολείου στη Λευκωσία. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου της κρατικής τηλεόρασης, αγοράκια ηλικίας 5 και 6 ετών φέρονται σε τέσσερις περιπτώσεις να άσκησαν σεξουαλική βία εναντίον τριών συμμαθητριών τους στις τουαλέτες της τάξης. 

Το πρώτο περιστατικό συνέβη εναντίον του ενός κοριτσιού τον περασμένο Νοέμβριο και ενημερώθηκαν όλες οι εμπλεκόμενες Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους αρμόδιους, λήφθησαν κάποια διορθωτικά μέτρα, που ωστόσο δεν φάνηκαν αρκετά, καθώς, άλλα τρία περιστατικά σημειώθηκαν τον Μάρτιο και μάλιστα μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων, με το τελευταίο να καταγγέλλεται μόλις την περασμένη Παρασκευή.

Πυρ και μανία οι γονείς που τα έχουν με την εκπαιδευτικό της τάξης. Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους προς το γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, η εκπαιδευτικός προσπάθησε να πείσει τα παιδιά να μην αποκαλύψουν στους γονείς τους τα όσα συνέβαιναν στην τάξη.

Όπως δήλωσε η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδα Κουρσουμπά, «οι σχολικές μονάδες πρέπει να καταλάβουν πως αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να κρύβονται κάτω από το χαλί». Όπως ανέφερε, «επιβάλλεται συντονισμένη και άμεση δράση».

Υπ. Παιδείας: Μεμονωμένο το περιστατικό

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης, Ελπιδοφόρος Νεοκλέους, σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο της κρατικής τηλεόρασης, επιβεβαίωσε τις καταγγελίες, ωστόσο χαρακτήρισε το περιστατικό ως «μεμονωμένο».

Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε ότι το θέμα θα διερευνηθεί σε βάθος κι ότι ήδη έχει οριστεί ερευνών λειτουργός.

Σοκάρουν όσα δεν έγιναν από όσους έλαβαν γνώση του πρώτου περιστατικού, για να καταλήξουμε σήμερα να μιλούμε για τέσσερις κακοποιήσεις.

Πηγή: philenews
Από το Blogger.