Οι selfies υπεύθυνες για αεροπορικά δυστυχήματα

Οι φωτογραφίες συνέβαλαν στο θάνατο δύο ανθρώπων

Η έκθεση του NTSB που πραγματοποιήθηκε αναφορικά με μια συντριβή αεροπλάνου στις 31 Μαΐου στο Κολοράντο των ΗΠΑ , παραθέτει όσα καταγράφηκαν από μια κάμερα GoPro που βρέθηκε στο χώρο. Συγκεκριμένα, δείχνει τον πιλότο Amritpal Singh, 29 ετών , και τους επιβάτες του να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα προκειμένου να βγάλουν selfies.

Η έκθεση δείχνει ότι λάμψεις που προέρχονταν από τα τηλέφωνα αποπροσανατόλισαν τον Singh. Στη συνέχεια έχασε τον έλεγχο του αεροσκάφους, αναφέρει τηλεόραση Kusa.

Ένα μέρος της έκθεσης μέσω του Denver Post αναφέρει: « Η εξέταση που έλαβε χώρα μετά από ατύχημα του αεροπλάνου δεν αποκάλυψε καμία τυχόν ανωμαλία, η οποία προυπήρχε και θα μπορούσε να παρεμποδίσει την κανονική λειτουργία. Με βάση όσα απέμειναν από την καταστροφή και τις υποβαθμισμένες οπτικές συνθήκες που αναφέρονται , είναι πιθανό ότι ο πιλότος αποπροσανατολίστηκε στο χώρο και έχασε τον έλεγχο του αεροπλάνου».

Η CBS Denver σημειώνει, ότι οι selfies ελήφθησαν σε χαμηλά υψόμετρα και ζήτησε την άποψη ενός εμπειρογνώμονα ασφάλειας της πολιτικής αεροπορίας που γνώριζε τον Singh. Ο εμπειρογνώμονας Jeff Price επιβεβαιώνει πως ένα φλας της κάμερας μπορεί να προκαλέσει ιδιαίτερα προβλήματα σε αυτά τα ύψη. Μάλιστα, αφηγείται μια προσωπική του εμπειρία. Σε μία από τις πτήσεις του, ενώ βρισκόταν στο πιλοτήριο, ένα φλας εμφανίστηκε ξαφνικά και του φάνηκε τόσο ενοχλητικό όσο η αστραπή.
Από το Blogger.